Q2 2023

Då var det dags att summera kvartal 2 som, likt alla andra kvartal just nu, susat förbi snabbare än väntat.

Om vi börjar med utdelningarna så har de trillat in i en strid ström, antalet summeras till 5716,5 sek, nästan exakt 100% mer än vad jag fick under Q2 2022. Man kan tycka att det går sakta framåt (och det gör det) men ställer man siffrorna i relation till tidigare perioder så rullar snöbollen snabbt, vilket är otroligt inspirerande och roligt! Årsmålet med över 15k i utdelningarna ska inte vara några problem alls, kommer fortsätta pytsa in pengar och återinvestera utdelningar så gissar på att jag kommer landa runt 16k när vi summerar 2023 vilket även det blir en ökning med över 100% från 2022. Kul!

I övrigt har portföljen gått bättre i Q2 än under årets första månader. Ligger 2-3% + vilket är ganska värdelöst men det kommer liksom på köpet när man främst sysslar med utdelningar. Dock har jag stuvat om lite i portföljen under 2023 för att försöka maximera totalavkastningen så jag gissar (läs hoppas) att jag kommer vara närmare index när vi summerar året. Gällande kvartalets köp har jag ökat i flertalet bolag i portföljen. Exempelvis Investor, Brookfield Asset Management, Exchange Income Corp, Amerian Tower, Kesko, STAG, VICI, TROW, Hexagon, Fastenal, Decisive Dividend Corp osv osv. Börjar få en fin blandning bolag som jag hoppas kan fortsätta höja utdelningarna kommande år, samt ge fin avkastning.

/ UC

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *